Ovlašćeni distributer

Enraf-Nonius, Srbija

ŠTA JE KINEZIOLOŠKA TRAKA?

Kineziološka traka je rastegljiva, samolepljiva pamučna traka koja se aplikuje na kožu radi lagane potpore i poboljšanja pokretljivosti. Time se olakšava bol i redukuje otok. K TAPE poseduje sposobnost da nežno podstiče Vaše telo na prirodne pokrete. Kada se aplikuje, može da traje do 5 dana, pružajući dinamičku podršku i nežnu potporu.

VELIČINE

Svako telo je različito. Zbog toga nudimo našu kinezilošku traku u tri različite dimenzije koje odgovaraju Vašim potrebama.


Najpopularnija STANDARDNA
5CM x 5M
10-15 aplikacija po rolni
Odlično za pojedince/lagane korisnike

Potencijalni izbor DUGAČKA
5CM x 22M
20-30 aplikacija po rolni
Idealno za velike mišićne grupe

KARAKTERISTIKE KINEZIOLOŠKE TRAKE

 

DIZAJNIRANA ZA SPORT

Kreirana od strane sportista za sportiste uz 100% garantovane performanse.

DODATNA ADHEZIVNOST

Lepak je formulisan za intenzivne aktivnosti u ekstremnim uslovima.

RASTEGLJIVA 180%

Veće rastezanje i elast. od uobičajene K trake.

IZDRŽLJIVA

96% debeli organski pamuk i 4% najlon čine dobitnu kombinaciju.

DUGOTRAJNA

Trajaće 5+ dana (ali najbolji rezultati se uvek dogode u prva 24 časa).

ZA OSETLJIVU KOŽU

Kreirana od strane sportista za sportiste uz 100% garantovane performanse.

ZAŠTO APLIKOVATI K TAPE?

01 UBRZAVA OPORAVAK

Od uganuća skočnog zgloba do istegnuća mišića, kineziološka traka može Vam pomoći. Pravilno odradite rehabilitaciju i može Vam pružiti ruku pomoći. Ublažava bolova i povećava protok krvi.

02 LAGANA POTPORA

Kada ne želite previše da ograničavate kretanje ali Vam je potrebna lagana podrška i nežni podsetnik, K TAPE je fleksibilan i udoban izbor.

03 FLEKSIBILNA ZAŠTITA

Kineziološka traka se može koristiti kao dodatna barijera zaštite. Može da podseti vaše telo da zadrži položaj, a po potrebi deluje i kao dodatna zaštitna koža.

KAKO APLIKOVATI K TAPE?

Primena K TAPE nije komplikovana, ali je potrebna praksa. Uvek prvo potražite stručni savet. Zatim zalepite traku, testirajte je i ponovo primenite ako je potrebno.

KAKO FUNKCIONIŠE K TAPE?

Zapravo, niko pouzdano ne zna kako funkcioniše kineziološka traka. Međutim, mi imamo svoje teorije zasnovane na trenutnim istraživanjima i anegdotskim dokazima korišćenja K TAPE više od jedne decenije.

REDUKUJE PRITISAK NA RECEPTORE BOLA

Elastičnost K TAPE kreira pokret podizanje kože. Ovo stvara prostor između gornjeg sloja kože i donjeg tkiva. Tako smanjenjuje pritisak na receptore za bol i podstiče limfni tok.

POBOLJŠAVA LIMFNU DRENAŽU

Limfni sistem je odgovoran za uklanjanje otpadnih supstanci, viška tečnosti i ćelijskih ostataka iz krvotoka. Akcija podizanja K TAPE smanjuje kompresiju na pogođenom području. To omogućava tečnostima da se lakše kreću u limfnim sudovima.

REDUKUJE BOL KROZ SENZORSKO BOMBARDOVANJE

K TAPE se može koristiti za ciljanje nervno-mišićnog sistema, izlažući mišiće i područja bola senzorskim bombardovanjem koje može pomoći da se smanji osećaj bola.
Drugim rečima, kineziološka traka deluje tako što prevari mozak da zaboravi na područje bola, jer se odjednom mora usredsrediti na mnoštvo različitih senzorskih ulaza.

POBOLJŠAVA POKRETE KROZ PROPRIOCEPCIJU

Takođe treba nešto reći za proprioceptivni element kineziološkog snimanja. U kliničkoj praksi je pokazano da snabdevanje oblasti novim senzorskim unosom (kineziološko snimanje) može dovesti do poboljšane motoričke kontrole, što znači da se pokreti mogu tačnije izvoditi.

primi sui motori con e-max

Kontakt

11010 Beograd - Voždovac Ul. Kumodraška 184/1 PR

Tel.: 011/2462-236

Mob: 063/318-314 

Fax: 011/2462-236

Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Vegex.net, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu